SLİDE İÇERİK
Üyelerden Haberler

HASİAD, Necati Göksu Ev Sahipliğinde Gaziantep’e Çıkarma Yaptı

HASİAD, Necati Göksu Ev Sahipliğinde Gaziantep’e Çıkarma Yaptı

HASİAD, Ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden biri olan Gaziantep’te önemli görüşmeler yaptı.

Geziye HASİAD Yönetim Kurulu üyesi Necati GÖKSU ev sahipliğinde HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BOZDAĞ, Yönetim Kurulu Üyeleri, Levent EREN, İkbal YİĞTALP ATİK, Emre TOPUK, Merve NALBANTOĞLU, Rasim TÜKEK, HASİAD Üyesi Laure GÖK, Gökhan TURHAN katıldı.

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BOZDAĞ, Gaziantep gezisi hakkında değerlendirmesinde şunları söyledi: HASİAD olarak sanayicimizi bilgilendirmek ve iş fırsatları yaratabilecekleri geziler serimize ülkemiz sanayisi açısından çok önemli olan ve Suriye’deki savaşın bitmesiyle çok büyük öneme sahip olacak GAZİANTEP şehrimize Yönetim Kurulu Üyemiz Necati GÖKSU ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın eşleri ile katıldığı bu gezi hem kaynaşma ve birliktelik açısından hem iş hem gezi olmasından dolayı çok güzel geçti. Tüm arkadaşlarımıza bu geziye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Gazintep gezimize ilk olarak Gaziantep sanayi odası ile bir görüşme gerçekleştirdik. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan ÜNVERDİ bizi makamında çok güzel karşıladı. Kendisine buradan misafirperverliği için tekrar teşekkür ediyorum. Bu görüşme de kent ve ülke ekonomisi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. HASİAD ve Gaziantep Sanayi Odası olarak gelecekte ortak projeler üretip, Hadımköy ve Gaziantep iki sanayi bölgesinin kalkınması için çalışmalar da bulunmak için fikir birliğine vardık. ‘dedi.

İkinci ziyaretini Gaziantep Ticaret Odasına gerçekleştiren HASİAD Heyetini burada Başkan Mehmet Tuncay YILDIRIM karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme de HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BOZDAĞ, Ticaret Odası Başkan’ı Mehmet Tuncay YILDIRIM’a kendileri ağırlamalarından dolayı teşekkür etti

Üçüncü ziyaretini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştiren HASİAD Heyetini Başkan Vekili Av. Osman TOPRAK karşıladı. Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgi veren Av. Osman TOPRAK, İstanbul sanayicisinin Gaziantep sanayisi ile birlikte iş birliği yapması gerektiğinin altını çizdi. HASİAD Başkanı Hüseyin BOZDAĞ, iş birlikteliklerine hazır olduklarını, HASİAD olarak buna önderlik etmek istediklerini belirtti. Ülkemiz ekonomisinin üretim odaklı bir yol haritasıyla çok güçlü olacağına değinen BOZDAĞ, ‘Bu tür birlikteliklerin dışarıya karşı hem güç birliği hem de ithalatımızı azaltacağı ihracatımızı güçlendireceği bir konuma getirecektir’ dedi.

Dördüncü ziyaretini Gazianep’in Suriye’ye en yakın sanayi kenti olan Şahinbey Belediyesi’ne gerçekleştiren HASİAD Heyetini, Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU karşıladı. Başkan TAHMAZOĞLU, Hadımköy sanayicilerimizi ilçemizde ağırlamak bizi çok mutlu etti. Suriye savaşı bittikten sonra Suriye’yi yeniden yapılırma konusunda en az 20 yıl ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu fırsatı tüm ülke sanayicisi olarak doğru değerlendirmemiz gerekiyor. Çalışmalara şimdiden başlamamız gerekiyor ve bu çalışmaları birlikte hareket ederek devam ettirmeliyiz’ dedi. HASİAD Başkanı Hüseyin BOZDAĞ ise, Suriye’nin yeniden yapılırmasının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi. ‘ Suriye savaşının bugünlere gelmesi insani olarak çok üzücüdür. İnşallah taraflar bu savaşın bitmesi konusunda bir an önce anlaşır ve dünya bir nefes alır. Suriye’deki savaşın bitmesi ülke ekonomisine ve sanayicimize çok büyük katkıları olacaktır. Sadece Suriye değil tüm Ortadoğu Türkiye için bakir bir pazardır. Bu pazarın doğru değerlendirilmesi gerekmektedir. HASİAD olarak bu pazarın önemini biliyor ve bu pazarın gelişmesi için hem birlikteliklere hem de tüm çalışmalara katkı vermeye hazırız’ dedi.

Bir günde beş ziyaret gerçekleştiren HASİAD Heyeti son olarak Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdi. Başkan İbrahim Aydın ev sahipliğinde gerçekleşen bu ziyaretle HASİAD Heyeti başarılı ve verimli geçen bu görüşme ile Gaziantep iş gezisini tamamladı.

HASİAD'ın Gazinatep gezisi Hürriyet, Milliyet ve Habertürk gazetelerinde ve web sitelerinde haber olarak ilgi gördü. 




Degerli HASIAD Üyeleri;

27 Mart 2014  tarihinde yapilan genel kurulda sizlerin teveccühleri ile bu göreve seçilmis ve aldigimiz HASIAD bayragini daha iyi yerlere getirebilmeyi hedeflemistik. Yeni yönetim kurulu olarak yola baslarken HASIAD ismininin daima olumlu sekilde gündemde kalmasini  ve dernegimizin bölgemizin saygin sivil toplum kuruluslarindan birisi olmasini saglamak ana hedeflerimizdi.

Görev yaptigimiz iki yil boyunca degisen ve zor sartlarda degiserek , büyüyerek ve sayginligini arttirarak dernegimizi daha iyi yerlere getirmeye çalistik.

Yönetim Kurulumuz iki yillik çalisma dönemi içersinde 90 adet Yönetim Kurulu toplantisi yaparak çesitli kararlar almis, projeler üretmis, bunlarin uygulamalarini takip etmis ve asagida belirtilen hizmetler üretilmistir.

Iki yillik süreçte Dernegimizden  yeni üye aramiza katilmistir. Su an 124 üyesi olan bir dernek olarak çalismalarimiza devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni olusumlarla HASIAD’in bölgede daha etkin bir Sivil Toplum Kurulusu olmasi nedeniyle üye sayimizin arttirilmasi yönünde çalismalarimiz devam edecektir.

Iki yil içinde firma ziyaretinde bulunarak sorunlari dinledik, fikir alisverislerinde bulunduk, isletmeleri gezdik, yeni firmalarla tanistik.

Göreve gelir gelmez Yeni Yönetim Kurulumuzu tanitmak, sorunlarimizi anlatmak ve bu dönem ki projelerimiz hakkinda bilgiler vermek amaciyla sirasiyla idari olarak bagli oldugumuz, Arnavutköy Kaymakami Sn Fikret Dayioglu’nu, Arnavutköy Belediye Baskani A.Hasim Baltaci  makamlarinda  ziyaret ettik.


Devamı...

Duyurular Tüm Duyurular...

Maske Dağıtımı Hakkında Bilgilendirme

 
Değerli Meclis Üyelerimiz

İstanbul’daki işletmelerin maske ihtiyacının bir bölümü dün akşam Ankara’dan İstanbul Valiliğine gönderilmiştir. Dağıtım, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün talebi ile bugün Odamızca üyelerimize duyuru yapılarak talep toplanmaya başlanmıştır. Gelen talepler Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletilmektedir.
Maske ihtiyacınızı aşağıdaki bağlantıdan Odamıza iletebillirsiniz.

Saygılarımızla

Haktan Akın
Genel Sekreter

https://form.jotform.com/201072307833952

Sokağa Çıkma Yasağında İzin Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

 Değerli Meclis Üyelerimiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Odamıza bugün gelen yazıda; sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında yer almadığı halde, ihracat bağlantı ve taahhüdü olan firmalar, faaliyetlerine ara vermeleri durumunda büyük zarar oluşturacak imalat sanayi firmaları ile faaliyetlerine devam eden sektörlere girdi ve hammadde sağlayan firmaların sokağa çıkma yasağı olan günlerde faaliyetlerine devam edebilmeleri için, İstanbul Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün stmistanbulil@sanayi.gov.tr adresine elektronik ortamda müracaat etmeleri gerektiği belirtilmektedir.
Başvuruda; müracaat dilekçesi, sanayi sicil belgeleri ile ihracat siparişlerini gösterir herhangi bir belgenin (sipariş mektubu, sözleşme, proforma fatura vb) belirtilen e-posta adresine elektronik olarak gönderilmesi gerekmektedir.
Başvurular İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecektir
Saygılarımızla,

Haktan Akın
Genel Sekreter